تغذیه برخی از بارهای صنعتی و غیر صنعتی نباید قطع شود و این بارها که دو نوع اضطراری و حیاتی دارند باید دائما توسط نیروی برق تامین توان شوند. بحث حائز اهمیت در بین این دو نوع بار میزان وقفه مجاز ناشی از خاموشی و در مدار آمدن منبع تغذیه جایگزین است. در بارهای اضطراری وقفه ای چند ثانیه ای یا حتی چند دقیقه ای تاثیری در روند کار ندارد و این نوع بارها عموما از طریق ژنراتورها و در مقیاس کوچکتر از طریق موتورهای برق تغذیه می شوند. در صورتی که وقفه برای تامین بار مجاز نباشد و بار مصرفی بدون کوچکترین وقفه ملموسی باید توان خود را تامین کند، مجبور به استفاده از UPS هستیم. این منابع توان لحظه ای برای در مدار آوردن خود را از طریق بانک باتری متصل به خود می گیرند.
ژنراتورها، از دو بخش تشکیل شده اند. بخش مکانیکی که موتوریست با انواع سوخت های گازوئیل، گاز طبیعی، گاز مایع یا بنزین و بخش الکتریکی که ژنراتوریست که توان خود را از محور موتور مکانیکی گرفته و در خروجی آن را به توان الکتریکی تبدیل می نماید. ژنراتورها دقیقا مانند موتور یک خودرو تمام قطعات لازم برای خنک کردن موتور، تنظیم میزان سوخت و هوای ورودی به موتور و . . . را دارا می باشند. بسته به نوع سوخت و روش احتراق در آن ها، میزان آلودگی صوتی و خروجی های گاز های مضر آن ها متفاوت است.
موتور برق، نمونه کوچکتر و معمولا قابل حمل ژنراتور های صنعتی است که می توان از آن برای تامین توان الکتریکی محدود استفاده کرد. برخلاف ژنراتورها، موتورهای برق سیستم خنک کننده ندارند و هوا خنک محسوب میشوند. این بدان معناست که نمی توان از آن ها برای زمان های طولانی بیشتر از 6 ساعت استفاده کرد. از طرفی سیستم های کنترل دور، سوخت رسانی و هوارسانی در آن ها ثابت بوده و نهایتا ولتاژ خروجی آن ها توسط واحد تنظیم کننده ولتاژ اتومات AVR ثابت شده و فرکانس در آن ها تغییرات دارد.
برای مصرف کننده هایی که نباید تامین توان الکتریکی آن ها با وقفه انجام شود، از UPS استفاده می شود. این منابع در 2 نوع آنلاین و آفلاین موجودمی باشند و تفاوت آن ها در کیفیت توان تولیدی و میزان باردهی آن ها می باشد. UPS برای تامین توان اضطراری خود از باتری استفاده می کند و میزان و تعداد باتری بسته به نوع و میزان مصرف متفاوت می باشد. برای نگهداری باتری در سیستم UPS محفظه ای استاندارد با قابلیت دسترسی از چند جهت تعبیه می شود که با آن بانک باتری می گویند.